Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Portfolio Category
Pattern Library
Filter by Portfolio Tag
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Portfolio Category
Pattern Library
Filter by Portfolio Tag

Coliseum Place

Oakland, CA

As part of the International Living Future Institute’s Living Building Challenge Affordable Housing Pilot Program, BŌK Modern provided both our standard sunshade product, featuring a pinhole pattern, and a customized wallscreen cladding to the structure. Coliseum Place is a 59-unit large family project in a transit-rich location adjacent to the Coliseum BART Station that prioritized sustainability within its budget. The designers prioritized both energy reduction and visual perception that ensured the living space felt open and airy instead of enclosed by the panels in front of their windows.

The wallscreen’s repeating pattern covers a lengthy section of the structure’s facade from just above street level to the top roof on two sides. To control costs, the building employed a simple and efficient design with less exterior wall area and simplified detailing of the thermal envelope.

In addition to 11 one-bedrooms, 28 2-bedrooms, and 20 3-bedrooms units, the project has a community room, landscaped courtyard, auto and bike parking, and on-site property management and supportive services programming.

Architect / Designer:
David Baker Architects

General Contractor:
Nibbi

Product Type:
Wallscreen, Sunshade

Pattern:
Custom

Coliseum Place

Coliseum Place

Coliseum Place

Coliseum Place

Coliseum Place

Coliseum Place

Coliseum Place

Coliseum Place

Coliseum Place

Coliseum Place